پرستاری از سالمند

سه شنبه 19 ارديبهشت 1396
14:24
مینا

زمانی که پدر یا مادر سالمندی مبتلا به بیماری آلزایمر می شود، برخی از فرزندان تصمیم می گیرند که پرستاری از سالمند خود را در منزل بر عهده بگیرند. این کاری دشوار است و به دلیل اینکه در این بیماری سطح توانایی و الگوهای رفتاری روز به روز تغییر میکند، همواره درگیری های ذهنی جدیدی برای شخصی که وظیفه ی پرستاری از سالمند در منزل را بر عهده گرفته به وجود می آورد.



علاوه بر وظایف رایج پرستار سالمند که شامل تعویض لباس و حمام کردن و تغذیه می باشد، رفتارهای شایع در سالمندان مبتلا به بیماری آلزایمر مانند توهم و سرگردانی، وظایف جدیدی را به دیگر کارهای پرستاران می افزاید.

داشتن یک برنامه ی منظم در طول روز کمک زیادی به پرستاری از سالمند در منزل می کند. بسیاری از پرستاران داشتن یک استراتژی مناسب را برای برخورد با رفتارهای دشوار و شرایط استرس زا بسیار مفید می دانند اما فهمیدن آن کار آسانی نیست و تنها از راه آزمون و خطا بدست می آید.(چرا که این استراتژی ها از بیماری به بیمار دیگر کاملا می تواند متفاوت باشد) در واقع هر فرد مبتلا به آلزایمر منحصر به فرد است و در طول بیماری نیز رفتار متغیری دارد.

یکی از موضوعات مهم در پرستاری از سالمند مبتلا به آلزایمر در منزل، برقراری ارتباط صحیح با سالمند است.

انتخاب کلمات ساده و جملات کوتاه و لحن ملایم و صدای آرام، اجتناب از صحبت کردن با سالمند به مانند کودک و اجتناب از صحبت کردن در مورد اشخاصی که آنجا حضور ندارند، کاهش نویز ها و اصوات پرت کننده حواس مانند رادیو و تلویزیون برای افزایش تمرکز سالمند، برقراری ارتباط چشمی و اطمینان از توجه کافی سالمند قبل از صحبت کردن از جمله روش های پیشنهادی برای برقراری ارتباط مناسب در پرستاری از سالمند مبتلا به آلزایمر در منزل می باشد.

برای برخی از سالمندان مبتلا به آلزایمر،حمام رفتن و رعایت بهداشت مهم نیست و این برای کسانی که وظیفه ی پرستاری از سالمند در منزل را بر عهده دارند یک درگیری ذهنی مهمی است. آنها ممکن است فکر کنند که تازه حمام رفته اند در صورتی که هفته ی پیش بوده است. یا ممکن است از اینکه هنگام حمام کردن صدمه ببینند می ترسند. داشتن یک برنامه ی منظم برای حمام کردن هم به سالمند و هم به پرستار سالمند کمک بسیاری می کند.

-حمام کردن را برای روزی که سالمند آرام است برنامه ریزی کنید و سعی کنید یک روالی را در زندگی سالمند ایجاد کنید.

-به این واقعیت که حمام کردن برای برخی از سالمندان مبتلا به آلزایمر ترسناک و ناراحت کننده است احترام بگذارید و با ملایمت و احترام رفتار کرده و صبور باشید.

-هر آنچه که می خواهید انجام دهید را گام به گام به سالمند توضیح دهید.

-نسبت به درجه حرارت حمام حساس باشید و دمای آب را قبل از شروع تست کنید.

-با استفاده از دوش دستی، صندلی حمام و گاهی وان، ایمنی لازم را ایجاد کرده و هرگز سالمند را به تنهایی در حمام رها نکنید.

برخی از سالمندان مبتلا به بیماری آلزایمر می خواهند تمام مدت غذا بخورند در حالی که برخی نیز باید به غذا خوردن تشویق شوند. افرادی که وظیفه ی پرستاری از سالمند در منزل را بر عهده دارند باید:

پرستار سالمند سعی کند محیطی آرام با حداقل نویز و اصوات پرت کننده حواس برای صرف غذا ایجاد کند. به فرد فرصت انتخاب غذای مورد نظر خود را دهند ولی توجه شود که تعداد غذاهای پیشنهادی محدود باشد. وعده های غذایی به وعده های کوچک چند بار در روز تقسیم شود و از میان وعده های مناسب استفاده شود. امکان پرخوری در اوایل بیماری رایج است. سالمند باید به نوشیدن مقدار زیاد مایعات در طول روز برای پیشگیری از کم آبی تشویق شود. با پیشرفت بیماری احتمال خفگی ناشی از بلعیدن وجود دارد، بنابراین پرستار باید کاملا توجه کند که سالمند حتما غذا را به اندازه ی کافی بجود. معاینات و رعایت بهداشت دندان هم به طور روزانه ضروری است.

بسیاری از افراد مبتلا به آلزایمر در مدتی قبل و بعد از غروب آفتاب و گاهی تا سپیده دم، بی قرار،آشفته و تحریک پذیر می شوند که سندروم "غروب" نامیده می شود. این علایم می تواند هم برای سالمند و هم اطرافیان و شخصی که وظیفه ی پرستاری از سالمند در منزل را دارد خطرناک باشد. حفظ یک روال در زمان غروب آفتاب که اضطراب شدید در آن هنگام را کاهش دهد برای پرستاری از سالمند در منزل ضروری است. برای این گونه سالمندان به دلیل سندروم غروب،راضی کردن آنها برای رفتن به رختخواب و خوابیدن می تواند بسیار سخت باشد. برخی از استراتژی های زیر میتوانند مفید باشند:

تشویق کردن به تحرک بیشتر در طول روز،کاهش زمان چرت زدن در روز (اما باید مطمئن شد که فرد استراحت کافی در روز را داشته باشد وگرنه بدلیل خستگی، احتمال بی قراری در اواخر بعد از ظهر وجود دارد)، ایجاد یک مکان ساکت و آرام برای بهبود کیفیت خواب، خوابیدن در ساعت مشخص (ایجاد یک روال)، محدود کردن کافئین، استفاده از چراغ خواب اگر سالمند ترس از تاریکی داشته باشد.

پرستاری از سالمند مبتلا به آلزایمر در منزل نیازمند تامین امنیت و ایمنی کامل در منزل می باشد.ایجاد یک محیط امن می تواند از بسیاری از موقعیت های استرس زا و خطرناک جلوگیری کند. از جمله اقدامات لازم عبارت است از:

نصب قفل ایمن بر روی پنجره ها و درهای بیرونی برای جلوگیری از سرگردانی سالمند و حذف قفل حمام برای جلوگیری از اینکه فرد بطور تصادفی در را به روی خود قفل کند. استفاده از قفل کودک در کابینت های آشپزخانه که مواد شیمیایی و خطرناک نگه داری می شود. منظم نگه داشتن خانه و ایجاد نور مناسب در آن. توجه به مسائل ایمنی آشپرخانه،برای مثال نصب سوئیچ قطع خودکار بر روی اجاق گاز برای جلوگیری از آتش سوزی.آگاه کردن همسایگان از احتمال سرگردانی سالمند،در صورتی که فرد را به تنهایی در بیرون منزل مشاهده کردند سریعا به پلیس یا شخصی که مسئولیت پرستاری از سالمند در منزل را دارد اطلاع دهند.


[ بازدید : 43 ] [ امتیاز : 3 ] [ نظر شما :
]
نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
تمامی حقوق این وب سایت متعلق به پرستاری است. || طراح قالب avazak.ir
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]